Monday, 13 January 2014

Di review oleh: Imaniah Fajaya Othman.

Di review oleh: Imaniah Fajaya Othman.
Tarikh Review: 17 Oktober 2013.
Tajuk Novel: Aku Benci Kau!
Penulis: Rabihah Nur Ridhuan
Terbitan: Buku Prima.
Serius.. pns hati tul bc novel ni.. grrrrrr.. knplah Hendon n Adam tu manusia.. knplah mrk tu bukan nyamuk? .. sng ku nk penyet2 mcm ayam penyet..mmg jahat giler 2 ekor manusia ni....nasib baik Darius ni sempat insaf.. kalau tk .. kusumpah jd semut...
Suraya : Dari org gaji yg gatai p bercinta ngan majikan pesal.. ko percaya sangat si pemabuk tu..yg insaf kejap je.. lps kahwin setahun .. berubah jd setan balik... Adam tu hr2 buat kau mcm punch bag.. kalau boleh bertahan bertahun2.. kalau aku .. dah lama letak racun tikus dlm mknn dia.. aku kalau jd ko.. dpt mentua mcm Hendon kejam tu .. baik tk pyh kahwin... species penjahat adik beradik hitler...sanggup p racun ank ko Darius supaya benci ko.. nenek jenis apa ntah.. lps tu suruh Adam laki ko bg mat salleh giler seks merasa ko 1 mlm semata2 sbb biss.. senget tul...
Darius : ni sekor lagi species jahat tak cukup masak.... ckp sayang mama.. tp leh pulak terasuk dgn kata nenek n papa setan dia tu... lps tu anggap n hina semua perempuan pelacur...mcm bagus sangat.. harap muka hamsome..kaya.. tapi otak letak kat lutut..padan muka kena fitnah gay n video seks songsang ko tersebar. Lps tu kalut nk buktikan ko jantan asli sehingga terikut dgn kata2 nenek hendon ko p rogol Kayra n rakam video tu semata2 untuk paksa Kayra kahwin ngan ko... lps kahwin pun ko siksa bini ko... jahat tu ko.. nasib baik sempat insaf.. kalau tak mati lemas ko mcm bapa ko or mati kena sembelih ko mcm nenek kejam ko itu..
Karya : yg ni mangsa keadaan .. kerana terikat dgn budi keluarga kejam tu, sendiri tergantung leher.. slps dirogol dan dipaksa kahwin dan menjadi objek pelepas nafsu Darius, dia sering dipukul dan hampir disiram minyak panas oleh nenek mentua , bapa mentua n suami sendiri. Pernah sekali Hendon hampir membunuhnya krn dia tk mahu gugurkan kandungannya..
Ok.. dah mls nk review....nak tahu apa yg berlaku pada Suraya? Knp Hendon mati dikerat? Knp Darius insaf? Apa berlaku pd Kayra? N sempat lahir tak ank Darius n Kayra tu.. sila baca novel ini.. mmg best gilerr.. gue pun nangis lps tgk Darius insaf n menangis.

No comments:

Post a Comment